Leena uusiValmentaja Leena KoivuLeena Koivu, yrittäjä: Ekonomi, Certified Business Coach Master, Life Coach, Työyhteisösovittelija, NLP-Trainer ja Enneagrammiohjaaja sekä Fisherin jälleenrakennusseminaarin ohjaaja.

Linkit:

www.erokriisi.fi

www.tyouupumus.fi

www.tyso.fi

www.vitalgo.fi

www.suomalaineneroseminaari.fi

Työminä

Työelämässä olen viettänyt monia vuosia monipuolisissa taloushallinnon esimies- ja johtotehtävissä. Liike-elämän lainalaisuudet, päätöksenteko, johtoryhmätyöskentely, numeroiden pyörittäminen, ennustaminen, skenaariot ja raportoinnit ovat käyneet tutuiksi. Tuttuja ovat myös stressaantuminen, turhautuminen, kiire ja riittämättömyys, vastapainonaan työtyytyväisyys ja aikaansaamisen ihana ylpeys.

Kiinnostus ja intohimo ihmisen mielen toimintaan johtivat henkilöstöasioiden kehittämistehtäviin ja yrityksen sisäisen coachingin maailmaan. Ihmisten kanssa tunsin tekeväni mielekästä työtä ja sain siitä suuremman tyydytyksen kuin numeroita pyörittäessä. Pääsin auttamaan kiusaamistapauksissa, johtajaksi kasvavien ihmisten eteenpäinviemisessä, burnoutin estämisessä ja siitä toipumisessa sekä osallistumaan esimiesten haastavien kohtaamisten harjoitteluun.

 

Kotiminä

Kasvoin kauppiaan tyttärenä Kalajoella, joten olen syntynyt ja kasvanut yrittäminen veressäni. Kalajoelta lähdin tuoreena aviovaimona heti ylioppilaaksi päästyäni opiskelemaan suureen maailmaan Helsinkiin. Nuori avioliitto hajosi vuoden opiskeltuani, mutta se karsittiin pian kasaan uudelleen ja ryhdyttiin rakentamaan perhettä.

Perheeseen syntyi viiden vuoden aikana kolme lasta. Omaan elämään eniten suruja ja iloja antanut asia on, että keskimmäinen lapsista oli kehitysvammainen. Kaikki lapseni ovat kasvattaneet minua suuresti. Eniten kärsivällisyyttä ja joustavuutta olen saanut ankarienkin oppien kautta lapselta, joka ei millään taipunut samanlaiseksi kuin muut. Kehitysvammainen lapseni elää jo hyvin itsenäistä elämää ja tarvitsee minua yhä vähemmän ja vähemmän. Se on ollut välillä raastavaa, mutta samalla kuitenkin helpottavaa. Elämännäkökulma on laajentunut rankasti mutta valoisasti kaikkien niiden tunteiden myötä, joita kehitysvammaisuus ja sen ympärillä oleminen on tuonut.

Toinen henkilökohtaista omaa elämää maalannut asia on mäkinen ja mutkainen avioliitto, joka kahteen kertaan hajosi. Toisella kertaa lopullisesti jo reilun kymmenen vuotta sitten. Parisuhdekriisit olen kipeästi kokenut, vihannut, surrut ja tuhkasta noussut paljon viisaampana kuin ilman näitä kokemuksia olisi ollut mahdollista. Kokemuksen kautta on myönnettävä, että ankarimmat ihmissuhteet antavat parhaimman kasvutarinan.

Kolmas iso elämänkokemus on lastenlasten syntymät. Isoäitinä näen kaikki omat kasvatusvirheeni selkeämmin. On upeaa, kun nyt elämä antaa tilaisuuden toimia paremmin näiden pienten kanssa.

 

Elämäntehtävä, intohimo ja missio

Tiedot, taidot ja työkalut, joita olen opiskellut, ovat antaneet itselleni hienoja uusia näkökulmia ja ymmärrystä mielen toiminnasta. Elämäntehtäväni on jakaa tätä osaamista sillä ymmärryksellä, jonka omista kokemuksistani sekä kriiseistäni olen poiminut.

Missioni on sopu ihmisten välillä ja voimaantuminen elämän vaikeissa käännekohdissa. Käännekohdat antavat aina mahdollisuuden uudenlaiseen elämään, josta voi rakentaa parempaa. Tärkeää tuossa kohdassa on löytää voimavarat, voittaa pelko ja nähdä toivo tulevaisuudesta.